lundgrenen.blogg.se

2017-01-26
11:20:31

I väntan på läkarbesök

Dagarna är just nu ganska sega och jag försöker få tiden att gå utan att fastna i negativa tankar. Som ni kan se så lägger jag mycket tid på böcker. Jag har svårt att hitta en medicindos som fungerar vilket gör att jag med den ena dosen blir supertrött och seg och med den alternativa dosen får ont, vilket inte är det roligaste. Så just nu är det verkligen pest eller kolera och ingen riktig ork. Läkarbesöket på måndag kanske kan ge lite vägledning. När jag inte läser eller pysslar här hemma (städar) så ser jag en eller annan film eller något avsnitt av någon serie men jag har svårt att hitta något som engagerar mig så jag har sett flera serier där jag avbrutit efter ett par avsnitt eftersom de var så meningslösa. Den senaste var SVT.s "Innan vi dör" där jag tröttnade redan efter andra avsnittet. Den senaste serien jag såg klart var "Dirk Gentleys holistiskà detektivbyrå". En helt skruvad serie baserad på Douglas Adams böcker. Så just nu har jag ingen bra idé på ny serie att börja följa. Sjukt egentligen med det utbud som finns, men jag har ingen lust att lägga tid på nåt jag inte gillar så jag fortsätter letandet. I dag äter jag lunch hos några goda vänner och känner mig tacksam över att människor runt mig trots sina stressiga liv ger mig del av deras tid. Utan familj och vänner runt mig skulle detta vara outhärdligt så tack alla ni som engagerar er och på olika sätt förgyller mina dagar. Det har snart gått två år sedan beskedet och jag trodde inte då att jag skulle leva i dag, men med god läkarvård har jag ännu tid kvar som det gäller att ta vara på. Tyvärr orkar jag inte allt det jag skulle vilja så man får hitta på alternativ. I helgen som var firade vi Johannas 30 årsdag och Täbyfamiljen var här. En fin helg utan ett enda foto. Måste bli bättre på det. Återkommer med mer om min vardag vid senare tillfälle. Nu får ni istället lite boktips.
2017-01-26
10:57:05

Harlan Coben

Jag har läst många böcker av Harlan Coben och han är en sådan jag tar till när jag behöver något spännande, lättläst och totalt befriat från kravet på egna tankar och funderingar. Det är helt enkelt amerikansk deckare åt det lite tuffare hållet. De brukar alltid vara väldigt spännande och lite kluriga. Det går sällan att lista ut hur slutet ska bli. Den här gången hsr jag läst " Främlingen", en av hans senaste i raden och jag blev lite besviken. Som vanligt är det klurigt och svårlöst men jag tyckte också att det blev oengagerat och lite för "svårt", ibland ologiskt i onödan. Så visst om du har gott om tid och behöver förströs utan att behöva lägga för mycket energi på annat än att bara ta in så är Coben alltid ett alternativ men han har skrivit bättre så har du inte läst honom tidigare välj en av hans tidigare.
2017-01-26
10:46:06

I väntan på Bojangles

Fick en liten julklappsbok av min svägerska som hört många positiva omdömen om boken " i väntan på Bojangles" av Olivier Bourdeaut. Den är liten till formatet med bara 176 sidor och mycket lättläst så det är en bok att rekommendera till tågresan eller nåt annat tillfälle när man har lite tid över för lite lättsam läsning. Jag har ju nyss läst Sara Stridsbergs bok om Beckomberga och där fått en liten bild av hur det är att leva som anhöriga till personer med psykisk sjukdom. Den här boken bygger på samma tema men är mycket mer lättsam och humoristisk i sin beskrivning. Mamman (frun, kvinnan) i boken är helt klart psykiskt sjuk men hennes man och son gör allt för att dölja den sidan för omgivningen och de älskar den sidan av henne. Det gör henne i de goda stunderna fantasifull och full av glad energi och familjen hakar på i galenskaperna. Men ibland går det överstyr och hon faller in i depression och behöver tas om hand. Om man läser boken med för mycket sunt förnuft och allvar blir man störd på omgivningens naivitet så det är bäst att ta av sig förnuftsglasögonen och bara låta dig roas av det fina språket, den kärleksfulla tonen och humorn som finna där raktigenom. Ingen stor litteratur men väl vöärd tiden det tar att läsa den, så tack för den Charlotte.